Citi: Ο βασιλιάς “δολάριο”

3 λεπτά ανάγνωση
21 Αυγούστου 2014

Το δολάριο έχει δοκιμάσει σημαντικά επίπεδα και αναμένεται να κινηθεί προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα, ενισχύοντας τη δυναμική του έναντι των G10, σύμφωνα με σημερινή ανάλυση της Citi.

Σύμφωνα με την τεχνική εικόνα του δείκτη δολαρίου, τα συνεχόμενα υψηλότερα υψηλά ενισχύουν την ανοδική τάση με τις επόμενες κρίσιμες αντιστάσεις να εντοπίζονται στην περιοχή 82,49-82,67. Ο τεχνικός σχηματισμός «αντίστροφη κεφαλή με ώμους» δίνει ως βασικούς στόχους τα 83,40 και τα 84,00.

Όσον αφορά το USD/JPY, η Citi εκτιμά ότι η ισοτιμία θα δοκιμάσει τα 104,13 γεν με στόχο μια πειστική διάσπαση που θα ανοίξει το δρόμο για τα 107,50 γεν.

Σχετικά με το AUD/USD, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν καθοριστική και όλα δείχνουν ότι η πτωτική τάση επιστρέφει με το στόχο να είναι στα 0,8920. 

Τέλος όσον αφορά το EUR/USD, η πρόσφατη συμπεριφορά αναμένεται να οδηγήσει στα 1,3105. Η Citi διατηρεί τη θέση πώλησης στο EUR/USD από τα 1,3731 με το στόχο στα 1,2750. Η Citi έχει επίσης δυο θέσεις long στο USD/JPY με τους στόχους να είναι στα 105+ και στα 110,00 αντίστοιχα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Αγορές σε πίεση, άνοδος στα αγροτικά προϊόντα

Η αυξημένη γεωπολιτική αβεβαιότητα, λόγω του πολέμου στο Ιράν, ήταν το κυρίαρχο

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Δολάριο σε ράλι: Η κρίση στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το USD – Πού πάει η ισοτιμία

Ισχυρή ανοδική πορεία καταγράφει το δολάριο τον Μάρτιο, καθώς η ένταση στη