Citigroup: Κεφαλαιακές ανάγκες €12 δισ. θα δείξουν τα tests αντοχής

4 λεπτά ανάγνωση
23 Οκτωβρίου 2014

Κεφαλαιακές ανάγκες έως 12 δισ. ευρώ αναμένεται να καταδείξουν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ, τα οποία ανακοινώνονται την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, όπως σπεύδει να διευκρινίσει η Citigroup, η πρόβλεψη για κεφαλαιακές ανάγκες 12 δισ. ευρώ για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν είναι δική της, απλά αντανακλά την αίσθηση και τις τάσεις που κυριαρχούν στην αγορά.

Παρουσιάζοντας τις μέσες προβλέψεις των παραγόντων της αγοράς, η αμερικανική τράπεζα κάνει λόγο για κεφαλαιακές ανάγκες 12 δισ. ευρώ.

Στην πρόβλεψη των 12 δισ. ευρώ έχουν ήδη ενσωματωθεί και τα 16 δισ. ευρώ των κεφαλαιακών ενισχύσεων στις οποίες προέβησαν σωρευτικά οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατά τον τελευταίο χρόνο.

Η Citigroup, στη νέα αυτή έκθεσή της, καθιστά σαφές πως η τραπεζική ένωση – βασικός πυλώνας της οποίας είναι και η διαδικασία των stress tests της ΕΚΤ – είναι αναγκαία για την επιβίωση της Ευρωζώνης.

Η διαδικασία των stress tests αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τη σύσταση μιας πραγματικής, τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη και μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία.

Σύμφωνα με τη Citigroup, μπορεί τα stress tests να καταδείξουν μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ωστόσο η ίδια εμφανίζεται αισιόδοξη πως οι ανάγκες αυτές μπορούν να καλυφθούν μέσω δημόσιων και ιδιωτικών πηγών χρηματοδότησης.

Η αμερικανική τράπεζα επιμένει πως τα stress tests θα πρέπει να είναι αυστηρά και να αποδειχθεί πως δεν είναι ανεπαρκή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.

Pantelakis: «Δεν τελείωσε το ράλι στο Χ.Α.» – Νέες τιμές-στόχοι στις τράπεζες και επιλογές-κλειδιά για το 2026

Περαιτέρω περιθώρια ανόδου έως 18% στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαβλέπει η Pantelakis Securities