Αντιδράσεις για την εκλογή του Ν.Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης

4 λεπτά ανάγνωση
30 Απριλίου 2013

Αντιδράσεις από συνδικαλιστές της ΔΕΗ προκάλεσε η εκλογή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης, ως εκπροσώπου των εργαζομένων μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας – Κοζάνης) Γ. Αδαμίδης κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. «Χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα, η παράταξη της ΣΑΔ Σπάρτακος επέλεξε την τελευταία στιγμή να στηρίξει το Ε.Α.Μ.Ε., με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας».

Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε «όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού».

Στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕΗ συγκέντρωσε το 35,35% των ψήφων, το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων υπό τον κ. Φωτόπουλο το 22,67%, η Συνεργασία Δημιουργίας-Ανάπτυξης-Αλληλεγγύης-ΠΑΣΚΕ (Γ.Αδαμίδης) 21,21% η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΗ) 11,46 % και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ 8,11%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμιλος ΔΕΗ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ για τη δυναμική τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ– «Μετασχηματίζοντας την Ενεργειακή Τιμολόγηση:

Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών σταθμών του Ομίλου ΔΕΗ σε Αμύνταιο

Κ. Τσουκαλάς: «Ο Κ. Μητσοτάκης είναι βαρίδι για τη χώρα – Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα εκλογές»

«Όταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετατρέπεται σε δεδηλωμένη ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη, ανακύπτει