Demo Day του 2ου κύκλου του Προγράμματος be finnovative της Εθνικής Τράπεζας

8 λεπτά ανάγνωση
24 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου το Demo Day του be finnovative στις εγκαταστάσεις του επιχειρηματικού επιταχυντή στην Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο. Πρόκειται για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του εξάμηνου προγράμματος και εργαστηρίου καινοτομίας στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) της Εθνικής Τράπεζας που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Crowdpolicy.

Κατά τη διάρκεια του Demo Day οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους σε υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, συνεργάτες και υποστηρικτές του προγράμματος, εκπροσώπους Venture Capital, εταιριών, συλλογικών φορέων και σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Κατά σειρά παρουσίασης, οι ομάδες που συμμετείχαν στο Demo Day ήταν:

·         Plustic: Εφαρμογή επιβράβευσης ανθρώπινου δυναμικού για επιχειρήσεις μέσω ψηφιακών κουπονιών.

·         GameOn: Πλατφόρμα κρατήσεων και ψηφιακής δικτύωσης για αθλητικές εγκαταστάσεις με την χρήση ψηφιακών πληρωμών.

·         Community Energy River: Πλατφόρμα διαχείρισης ενεργειακών κοινοτήτων με χρήση ψηφιακού πορτοφολιού.

·         QuRabbit: Πλατφόρμα αγορών μέσω κινητού με την χρήση κωδικού QR.

·         Kalepso: Τεχνολογία αναβαθμισμένης προστασίας δεδομένων σε cloud για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω κρυπτογράφησης.

·         Ratle: Αγορές σε καταστήματα ρούχων χωρίς ταμείο μέσω mobile εφαρμογής.

Τις παρουσιάσεις των ομάδων παρακολούθησε επιτροπή αξιολόγησης, η οποία λαμβάνοντας υπόψη την πορεία και την εξέλιξη μέσα στο πρόγραμμα, απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

·         Χρηματικό έπαθλο 6.000 € από την Εθνική Τράπεζα στην ομάδα Plustic.

·         Χρηματικό έπαθλο 4.000 € από την Εθνική Τράπεζα στην ομάδα Community Energy River.

·         Χρηματικό έπαθλο 4.000 € από τη Mastercard στην ομάδα Ratle.

·         Κάλυψη εξόδων συμμετοχής από την Εθνική Τράπεζα στο πρόγραμμα επιτάχυνσης RG Challenge 2018 στο Λονδίνο στην ομάδα Kalepso.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στις ομάδες να δικτυωθούν με στελέχη επενδυτικών σχημάτων, καθώς και με εκπροσώπους εταιριών και οργανισμών που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις.

Η κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, τόνισε τη συνέπεια που έχει επιδείξει η Εθνική Τράπεζα σε ό,τι αφορά τη στήριξη του fintech οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε: «Παρατηρούμε μια σταδιακή ωρίμανση του επιπέδου των ομάδων που έχουμε στο πρόγραμμα και σε ορισμένες περιπτώσεις η  Τράπεζα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις λύσεις που προτείνονται προς όφελος της πελατειακής μας βάσης».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της διοργάνωσης του επόμενου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab, με έναρξη στα τέλη του 2018 και με ανοικτή φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσα από το site.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://befinnovative.com/el/

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

DBRS: Ισχυρά κέρδη 4,5 δισ. για τις ελληνικές τράπεζες το 2025 – «Ασπίδα» απέναντι στη γεωπολιτική αβεβαιότητα

Οι ελληνικές τράπεζες εισέρχονται στο 2026 ισχυρές, με υψηλή κερδοφορία, ενισχυμένα κεφάλαια.

Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies βλέπουν ράλι έως 36% στις ελληνικές τράπεζες

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στέλνουν οι Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies για τις

«Οι τιμές-στόχοι που δίνουν οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι για τις ελληνικές τράπεζες»

Στο επίκεντρο της αγοράς έρχονται και πάλι οι ελληνικές τράπεζες, με την