Δεν βλέπουν νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους Μέρκελ και Σόιμπλε

2 λεπτά ανάγνωση
31 Ιουλίου 2013

Δεν «βλέπουν» νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων τους στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει σαφής συμφωνία για έλεγχο μετά τη λήξη του προγράμματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν απαιτείται περαιτέρω παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και διευκρίνισε ότι προηγουμένως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προς εκπλήρωση.

«Αυτά θα τα δούμε όταν το πρόγραμμα θα έχει φθάσει σε αυτό το σημείο», τόνισε και προσέθεσε ότι η καταβολή της τελευταίας δόσης σημαίνει ότι κατά την άποψη της τρόικας υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος. «Για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει κανένας λόγος για εικασίες σχετικά με νέο «κούρεμα”», κατέληξε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για