«Δεν είναι προδιαγεγραμμένη η κατάρρευση του»

3 λεπτά ανάγνωση
13 Μαρτίου 2025

Να πω και εγώ τη γνώμη μου για τον επερχόμενο ανασχηματισμό; Μην έχετε μεγάλες ελπίδες.  

Ο Μητσοτάκης δεν είναι τύπος που εγκαταλείπει, θα το παλέψει ως το τέλος. Με όσα μέσα έχει, έστω και με τις εκπλήξεις των ονομάτων. Που μπορεί να έχουν πρόσκαιρη επικοινωνιακή απόδοση, αλλά κάτι είναι και αυτό. Θα φύγει η επικαιρότητα από τα Τέμπη για ένα τριήμερο, άντε μια βδομάδα. Ως εκεί όμως, μετά θα ξαναγυρίσουμε στα ίδια.

Οι κυβερνήσεις μπορεί να κερδίζουν κάτι από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, χάνουν όμως από τα μεγάλα θέματα. Από εθνικές κρίσεις, από μεγάλα σκάνδαλα ή κατασκευασμένα σκάνδαλα, από μεγάλες τραγωδίες και ατυχήματα πανεθνικών διαστάσεων και πολλών απωλειών. Ο Μητσοτάκης τώρα είναι στη δίνη των Τεμπών, όπως ο Σημίτης πριν φύγει ήταν στη δίνη της διαφθοράς των συνεργατών του, όπως ο Κώστας Καραμανλής ήταν στη δίνη του Βατοπεδίου.

Ο Κυριάκος απλώς έχει ένα πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων και γι αυτό δεν είναι προδιαγεγραμμένη η κατάρρευση του.

Δεν έχει αντίπαλο να έρχεται, όπως είχαν όλοι οι άλλοι. Είναι μάλιστα εξαιρετικά τυχερός, διότι την ώρα της φθοράς του, αναδεικνύεται ως απρόσμενη αντίπαλος ακριβώς αυτήν που θα διάλεγε στα πιο τρελά και απραγματοποίητα όνειρα του. Η Ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η βλακεία ξεπερνά κάθε φαντασία και οδηγεί σε τραγωδίες

(…όπως στο εργοστάσιο των Τρικάλων) … Εισαγωγή Κορνήλιος Καστοριάδης (φιλόσοφος παγκοσμίου κύρους

Στις 13/2 ξεκινά το 38th Thessaloniki Insurance Conference 2026 (THINC)

Η Innovation Media, το insuranceforum.gr και το περιοδικό The Insurer ετοιμάζονται να

Ά. Πορτοσάλτε για Α. Σαμαρά: «Το πείσμα προς τον Μητσοτάκη μην τον οδηγεί σε δηλώσεις που ξεφεύγουν»

Οι συνεχείς δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν ότι το προσωπικό πείσμα υπερισχύει