Δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Commerzbank η UniCredit

2 λεπτά ανάγνωση
4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit S.p.A. (UCG.MI) δήλωσε την Τετάρτη πως η ιταλική τράπεζα δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Commerzbank AG (CBK.XE).

«Δεν είναι υπό συζήτηση,» δήλωσε ο Federico Ghizzoni στην The Wall Street Journal Deutschland στο πλαίσιο συνεδρίου στην Φρανκφούρτη.

Τον Ιούνιο, διευθυντικό στέλεχος της UniCredit δήλωσε πως η τράπεζα επιδιώκει την επέκταση της γερμανικής θυγατρικής HVB. «Είμαστε χαρούμενοι για την ανάπτυξη της HVB και θέλουμε να την επεκτείνουμε σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.»

Η Commerzbank θεωρείται στόχος πιθανής εξαγοράς έπειτα από τη λήψη κρατικής βοήθειας που ακολούθησε την κατάρρευση της μετοχής μετά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Το μερίδιο της γερμανικής κυβέρνησης στην τράπεζα μειώθηκε από το 25% στο 17% έπειτα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου φέτος. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Ενισχυμένο payout και κεφαλαιακή ευελιξία: Στα €2,6 δισ. οι διανομές την τριετία 2026–2028

Η Eurobank μπαίνει στην περίοδο 2026–2028 με ισχυρά κεφάλαια, αυξημένα κέρδη και
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά