ΔΕΠΑ Υποδομών: Θα ξεπεράσουν τα €750 εκατ. οι επενδύσεις από τους Διαχειριστές έως το 2027

3 λεπτά ανάγνωση
21 Μαρτίου 2023

Για την ανάπτυξη των υποδομών διανομής στην Ελλάδα, η ΔΕΠΑ Υποδομών (Italgas Group), απαντώντας στα δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με τα επενδυτικά της σχέδια, διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί περιορισμού των προγραμματισμένων επενδύσεων της.

Αντιθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2023 από τους Διαχειριστές που ανήκουν στον όμιλο ΔΕΠΑ Υποδομών είναι 2,5 φορές αυξημένες σε σύγκριση με τις επενδύσεις του 2022 (77 εκατ. ευρώ), ήτοι του τελευταίου έτους πριν από την ιδιωτικοποίησή τους.

Πέραν τούτου, για την περίοδο 2023-2027 έχουν προγραμματιστεί σημαντικά υψηλότερες επενδύσεις σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις. Προβλέπονται επενδύσεις ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα επιτρέψουν την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος μεγάλης κλίμακας με σκοπό την ανάπτυξη νέων δικτύων διανομής φυσικού αερίου, εξοπλισμένων με ψηφιακές και “έξυπνες” τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης που έχει θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Επενδύσεις σε έργα που δίνουν πνοή στο υδάτινο μέλλον της Αττικής…

100 χρόνια ΕΥΔΑΠ!

ΑΕΠ: Στο 2,1% η ανάπτυξη της οικονομίας το 2025 – Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν τον ρυθμό

Θετικό ρυθμό ανάπτυξης διατήρησε η ελληνική οικονομία το 2025.