ΔΕΣΦΑ: Έγκριση της Ε.Ε. για κρατική ενίσχυση σε τέσσερα έργα βελτίωσης

2 λεπτά ανάγνωση
16 Οκτωβρίου 2013

«Η έγκριση της κρατικής ενίσχυσης για τέσσερα έργα βελτίωσης και επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλεται τόσο το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ όσο και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εγκρίνει την χορήγηση, από εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, ποσού ύψους 134 εκατ. ευρώ για τέσσερα έργα υποδομής φυσικού αερίου.

Πρόκειται για τα έργα που αφορούν στην αύξηση της δυναμικότητας της εγκατάστασης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, την εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσήμβρια καθώς και τους αγωγούς υψηλής πίεσης προς την Εύβοια και την Πελοπόννησο, συνολικής επενδυτικής δαπάνης 414 εκατ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας