Δέχεται κεντροαριστερό πρόεδρο, με αντάλλαγμα ευρύ συνασπισμό

3 λεπτά ανάγνωση
12 Απριλίου 2013

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσφέρθηκε σήμερα να στηρίξει ένα κεντροαριστερό πολιτικό για την προεδρία της χώρας στην επερχόμενη εκλογή, επιμένοντας όμως σε σχηματισμό κυβέρνησης με συμμετοχή του κόμματός του.

«Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε», είπε αναφερόμενος στην εκλογή μέλους του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην προεδρία.

Ερωτηθείς αν θα επιμείνει στο σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή της κεντροαριστεράς, αλλά και του κόμματός του, του «Λαού της Ελευθερίας», ως προϋπόθεση για τη στήριξή του, ο Καβαλιέρε απάντησε: «Φυσικά, αυτό είναι σαφές».

Η εκλογή του επόμενου προέδρου που θα διαδεχτεί τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η θητεία του οποίου λήγει στις 15 Μαΐου, είναι η επόμενη μεγάλη δοκιμασία για το κοινοβούλιο, το οποίο είναι διχασμένο ανάμεσα στα δύο παραδοσιακά στρατόπεδα της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απορρίπτει συστηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μπερλουσκόνι οδηγώντας τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια θα κυριαρχήσει;

Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος δημόσιας έκθεσης για να γίνει φανερό ότι η Μαρία

Από τα Ιωάννινα η εκκίνηση της «γαλάζιας μηχανής» ενόψει 2027

Σε φάση πλήρους κινητοποίησης περνά από σήμερα ο κομματικός μηχανισμός της Νέας

Μπ. Παπαδημητρίου: «Αν δεν ενωθεί η αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογική εκδρομή»

Η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου κινείται για ακόμη μία φορά στη σφαίρα