Die Welt: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει, η Ελλάδα δεν θα πάρει άλλα χρήματα

3 λεπτά ανάγνωση
16 Δεκεμβρίου 2014

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη» στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που τηρούν την ανωνυμία τους, διαμηνύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει την πολιτική που επαγγέλλεται θα απομονωθεί η ελληνική οικονομία. «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει η ροή τaης απαραίτητης βοηθείας προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, καθώς έχει επιδείξει συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις» προσθέτουν οι κύκλοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πηγές της τριμερούς σημείωναν ότι «εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο άρθρο επισημαίνονται μάλιστα οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Λάρισα και Ηράκλειο ότι το κόμμα του θα χτυπά το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν».

«Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» προειδοποιεί ο συντάκτης του άρθρου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί