DJ: Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της Αθήνας η πώληση του ΟΛΠ για μισό δισ. ευρώ

5 λεπτά ανάγνωση
30 Μαρτίου 2015

Περίοπτη θέση στη λίστα των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα στις Βρυξέλλες κατέχει η πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εκτιμώμενου ύψους μισού δισεκ. ευρώ, σημειώνει την Κυριακή το πρακτορείο Dow Jones Newswires στον απόηχο των δηλώσεων Δραγασάκη.

«Η κυβέρνηση είπε στους δανειστές ότι αναμένει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από την ιδιωτικοποίησή του» αναφέρει χαρακτηριστικά το DJ, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης (του ΟΛΠ) ήταν πάντοτε αμφιλεγόμενο, και οι πολιτικοί στη νέα κυβέρνηση της οποίας ηγούνται οι αριστεριστές έχουν εκπέμψει δημοσίως αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το αν θα προχωρήσει, προκαλώντας φόβους στους πιστωτές. Ιδιωτικά, ωστόσο, ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Όπως επισημαίνεται η απόφαση να ανακοινωθούν στους πιστωτές τα αναμενόμενα έσοδα από την προγραμματισμένη πώληση είναι το τελευταίο, και πιο ξεκάθαρο, σημάδι ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση του λιμένα.

«Οι Έλληνες αξιωματούχοι είπαν επίσης στους δανειστές ότι θα επιδιώξουν και την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων» καταλήγει το δημοσίευμα.

Θέμα εβδομάδων είναι η πώληση από την κυβέρνηση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ είχε τονίσει το Σάββατο στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη χώρα.

Aποστάσεις από τη δήλωση που φέρεται να έχει κάνει από την Κίνα ο Γιάννης Δραγασάκης κράτησε πάντως ο Θεόδωρος Δρίτσας.

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής» επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβερνητικό restart με φόντο το 2026: Μεταρρυθμίσεις, «βαθύ κράτος» και πολιτικά διλήμματα

Σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων, η κυβέρνηση εισέρχεται

Stern: O Μητσοτάκης πρότυπο Γερμανών πολιτικών

Το γερμανικό περιοδικό Stern σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Γιατί οι Γερμανοί

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση 22% στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα σε έξι χρόνια

Η ελληνική οικονομία συγκλίνει δυναμικά με την ευρωπαϊκή και θα συνεχίσει να