ΔΝΤ: Καλοδεχούμενη η πρόωρη εξόφληση του δανείου της Ελλάδας

5 λεπτά ανάγνωση
29 Οκτωβρίου 2015

Θετικό στην πρόωρη εξόφληση του δανείου που έχει χορηγήσει προς την Ελλάδα, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Η πρόωρη εξόφληση του δανείου είναι καλοδεχούμενη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Ράις στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η οφειλή της χώρας προς το ΔΝΤ από τα δύο πρώτα δάνεια που έχει λάβει στο πλαίσιο των μνημονίων κυμαίνεται σε περίπου 23 δισ. ευρώ.

«Η επανέναρξη και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από τις κυβερνητικές πολιτικές και την εφαρμογή τους» διεμήνυσε επίσης ο αξιωματούχος του Ταμείου.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα βοήθειας, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος να μετάσχει, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα θα εδράζεται σε δύο άξονες, σε ισχυρές μεταρρυθμίσεις, αλλά και στη βιωσιμότητα του χρέους. «Είναι φιλόδοξη η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων» επισήμανε.

Όσον αφορά το αν το Ταμείο συμφωνεί με την άποψη να συσχετισθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση από την ΕΚΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδος.

«Ας περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα… Θεωρούμε πως η επαρκής ανακεφαλαιοποίηση, η στήριξη της διοίκησης των τραπεζών και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα στηρίξουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο και την ελληνική οικονομία μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος εξάλλου στο ρόλο του κλιμακίου του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, το στέλεχος του Ταμείου διευκρίνισε ότι «συζητήσαμε με την κυβέρνηση θέματα σχετικά με την εφαρμογή των πολιτικών».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε