ΔΝΤ: Σε ανάκαμψη η παγκόσμια οικονομία – Τί “βλέπει” για την Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
5 Οκτωβρίου 2021

Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει διακηρύσσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εντούτοις οι αγορές των ομολόγων βρίσκονται υπό συνεχή πίεση εξαιτίας της πληθωριστικής απειλής.

Η γενική δευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα ότι οι ανεπτυγμένες χώρες εντός του 2022 θα έχουν ανακτήσει τις απώλειες που υπέστησαν οι οικονομίες τους τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Η ελληνική οικονομία μάλιστα το 2022 όχι μόνο θα έχει ανακτήσει το επίπεδο του ΑΕΠ του 2019, αλλά αυτό θα έχει αυξηθεί περαιτέρω κατά 1,7%.

Το ΔΝΤ πάντως από την πλευρά του αναμένεται να χαμηλώσει τον πήχη της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας για το 2021 ελαφρώς κάτω από το 6%, στις προβλέψεις που θα δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του World Economic Outlook. Επισημαίνει ωστόσο ότι οι ευοίωνες αναπτυξιακές προοπτικές, σκιάζονται από τυχόν «πισωγυρίσματα» στο μέτωπο της πανδημίας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.