ΔΝΤ: Στο 0,25% «βλέπει» την ανάπτυξη στην Τουρκία

3 λεπτά ανάγνωση
24 Σεπτεμβρίου 2019

Σε σημαντική αναβάθμιση της πρόβλεψής του για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας φέτος προέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ετήσια επίσκεψή του στην Τουρκία, το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2019, από -2,5% σε +0,25%.

Το ΔΝΤ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως «η ανάπτυξη έχει ανακάμψει, με τη βοήθεια των μέτρων τόνωσης και των ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά, μετά την απότομη υποτίμηση της λίρας και την ύφεση που σημειώθηκε στα τέλη του 2018», ενώ χαρακτηρίζει «αξιοσημείωτη προσαρμογή» την ανάκαμψη της λίρας και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ωστόσο, προειδοποιεί πως «η τρέχουσα ηρεμία φαίνεται εύθραυστη», επικαλούμενο τις ανησυχίες για τα «κόκκινα» εταιρικά δάνεια, τα χαμηλά αποθέματα ξένου συναλλάγματος και την μεγάλη εξάρτηση της χώρας από την ξένη χρηματοδότηση, καθώς και το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

S&P: Σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και ισχυρό σήμα για νέα αναβάθμιση

Θετική δυναμική για την ελληνική οικονομία και σαφές μήνυμα σύγκλισης με τον