ΔΝΤ: Στο 5,8% η συρρίκνωση του ΑΕΠ της Βραζιλίας το 2020

3 λεπτά ανάγνωση
6 Οκτωβρίου 2020

Η οικονομία της Βραζιλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,8% το 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που πάντως είναι πιο αισιόδοξες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν γινόταν λόγος για υποχώρησή του κατά 9,1%.

«Η οικονομία της Βραζιλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,8% το 2020, κατόπιν να ανακάμψει εν μέρει καταγράφοντας ανάπτυξη 2,8% το 2021», εκτιμά το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Στο κείμενο, το ΔΝΤ επαινεί την αντίδραση των βραζιλιάνικων αρχών, στην κρίση που προκάλεσε ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ενεργητικές πολιτικές απέτρεψαν βαθύτερη ύφεση, σταθεροποίησαν τις χρηματαγορές και άμβλυναν τις συνέπειες για τους πιο φτωχούς και ευάλωτους πολίτες» της χώρας των 212 εκατομμυρίων κατοίκων, κρίνει ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μεγάλη αύξηση του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος αναμένεται να αυξήσει το χρέος σε επίπεδο κοντά στο 100% του ΑΕΠ το 2020 και το δημόσιο χρέος θα παραμείνει υψηλό μεσοπρόθεσμα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το δολάριο σε δοκιμασία: Ρωγμές στο απόλυτο ασφαλές καταφύγιο των αγορών»

Η υποχώρηση του δολαρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ερώτημα που μέχρι πρόσφατα