Δύο ακόμα τρομοκράτες συνέλαβε η Φινλανδία

3 λεπτά ανάγνωση
23 Αυγούστου 2017

Δύο άνδρες που πιστεύεται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα συνέλαβε η Αστυνομία στη Φινλανδία.

Οι Αρχές έφτασαν στους δύο υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Τούρκου, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμα οκτώ.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Ερευνών, που έχει αναλάβει την υπόθεση, οι δύο ύποπτοι έχουν δώσει συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με την προέλευσή τους, καθώς στις φινλανδικές Αρχές δήλωσαν πως είναι πολίτες Αλγερίας ενώ στη Σουηδία είχαν δηλώσει πως προέρχονταν από το Μαρόκο.

Οι φινλανδικές Αρχές έχουν ήδη προφυλακίσει τέσσερις άνδρες για το χτύπημα στην Τούρκου, τον 18χρονο Μαροκινό δράστη και τρεις ακόμα υπόπτους που εκτιμούν ότι συνδέονται με την επίθεση.

Ο δράστης είχε αιτηθεί άσυλο στη Φινλανδία αλλά είχε απορριφθεί. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ελσίνκι, καθώς είχε πυροβοληθεί από αστυνομικούς στο πόδι, όμως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταχθεί στο νοσοκομείο της φυλακής στη Χαμεελίνα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση στην Τούρκου.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

Ρωγμές στις αγορές από γεωπολιτικά ρίσκα και εμπορικές εντάσεις – Προειδοποιήσεις για ταραχώδες καλοκαίρι

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία για την ευθραυστότητα