E. Βενιζέλος: «Εξαιρετικά δύσκολη» η διαπραγμάτευση με τρόικα

3 λεπτά ανάγνωση
2 Δεκεμβρίου 2014

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι «εξαιρετικά δύσκολη» και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αφορά μόνο την «ολοκλήρωση τεχνικών διαδικασιών» αλλά και «τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως η «μεγάλη δυσκολία» είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, καθώς δεν υπάρχει «ένα εσωτερικό μέτωπο που βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση».

Σημείωσε μάλιστα πως η αντιπολίτευση, «στο υψηλότερο επίπεδό της», έχει παραδεχτεί πως η δυσκολία με την τριμερή δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά ολόκληρη τη χώρα και κάλεσε εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική συναίνεση.

«Αυτό σημαίνει ότι τελικά δυσκολεύεται η χώρα, δυσκολεύονται οι πολίτες. Ας το ξανασκεφτούμε, ας το δούμε από τη σωστή οπτική γωνία», σχολίασε με νόημα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.