Ε. Τσακαλώτος: Οι τράπεζες να διαθέσουν μετοχές και σε Έλληνες επενδυτές

4 λεπτά ανάγνωση
25 Νοεμβρίου 2015

Έκκληση στις διοικήσεις των τραπεζών για συμμετοχή και των Ελλήνων επενδυτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου απηύθυνε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτος. Μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, της Βουλής, κατά την ακρόαση του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χ. Γκότση, αποκάλυψε ότι πριν από την έναρξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έστειλε επιστολή προς τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την οποία ζητούσε η προσφορά μετοχών να γίνει και για τους Έλληνες επενδυτές.

Μάλιστα τόνισε ότι η συμμετοχή των εγχωρίων επενδυτών θα ήταν πολύ υψηλή με δεδομένη την χαμηλή τιμή στην οποία γίνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι οι τράπεζες δεν έχουν νομική, αλλά ηθική υποχρέωση να διαθέσουν μετοχές και στους Έλληνες επενδυτές.

Ο κ. Ε. Τσακαλώτος παρουσιάζοντας στην Επιτροπή τον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθηγητή κ. Χαράλαμπο Γκότση επεσήμανε ότι επελέγη από την κυβέρνηση όχι απλώς ως ένας τεχνοκράτης, αλλά ως ένας βαθύς γνώστη των οικονομικών με διευρυμένη άποψη για τον αναπτυξιακό ρόλο του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.