Εβδομαδιαία κέρδη για τη Wall παρά το sell off στην Κίνα

2 λεπτά ανάγνωση
28 Αυγούστου 2015

Με μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street, καταγράφοντας μια προσπάθεια αφομοίωσης των επιπέδων μετά από δύο ημέρες σημαντικής ανόδου, ενώ παράλληλα έγιναν και οι απαραίτητες κινήσεις αναπροσαρμογής των χαρτοφυλακίων μετά από μια «επεισοδιακή» εβδομάδα.

O Dow Jones υποχώρησε 0,07% στις 16.643,01 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,32% στις 4.828,33 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,06% στις 1.988,87 μονάδες.

,Η εβδομάδα αυτή θα μείνει στην ιστορία για τις μεγάλες διακυμάνσεις λόγω των εξελίξεων στην κινεζική οικονομία. Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης του ρυθμούς κινεζικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την σημαντική πτώση των χρηματιστηρίων της χώρας, προκάλεσε έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν να κλείσουν με κέρδη την εβδομάδα, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει στο +1,1%, τον Nasdaq στο +2,6% και τον S&P 500 στο +0,9%. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύονται οι δείκτες της Wall

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την

Wall: Μεικτά πρόσημα και αναζήτηση κατεύθυνσης

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι κύριοι δείκτες της Wall την Παρασκευή, μετά

Σε χαμηλό δύο μηνών η Wall

Αρνητικά πρόσημα στη Wall για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, με το αμερικανικό χρηματιστήριο