Economist: Στις χώρες υψηλού ρίσκου για κοινωνική αναταραχή το 2014 η Ελλάδα

3 λεπτά ανάγνωση
24 Δεκεμβρίου 2013

Στην κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» κοινωνικής αναταραχής κατατάσσεται εν όψει για το 2014 η Ελλάδα, σύμφωνα με εκτίμηση του οδηγού του περιοδικού Economist για το νέο έτος.

Εκτός της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Γηραιάς Ηπείρου μεταξύ των 19 κρατών που συγκαταλέγονται στην σχετική κατηγορία.

Οι υπόλοιπες χώρες της κατηγορίας ανήκουν  στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.Κριτήριο της έρευνας του περιοδικού αποτελούν εγγενείς και συγκυριακές αδυναμίες οι οποίες χαρακτηρίζουν τα κράτη του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Economist, κύριο υπόβαθρο για την κοινωνική αστάθεια στις εξεταζόμενες χώρες, άσχετα με τις σημαντικές διαφορές τους, είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009 και τα αποτελέσματά της.

Συνολικά 65 χώρες τοποθετούνται από το περιοδικό στις κατηγορίες υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου.

Στην κατηγορία της Ελλάδας, φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, η Λιβύη, η Αίγυπτος, το Μπαγκλαντές, η Βενεζουέλα και η Ζιμπάμπουε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.