ΕΕ- Σ.Κυριακίδου: “Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη στη δημόσια υγεία”

2 λεπτά ανάγνωση
9 Μαρτίου 2021

Η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρώπη τόνισε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πρόγραμμα ΕU4Health.

“Με το πρόγραμμα EU4Health, διαθέτουμε τα εργαλεία για να κάνουμε μακροχρόνιες αλλαγές” ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου και προσέθεσε: “Μαζί, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη στη δημόσια υγεία. Οι στοχευμένες επενδύσεις, για την ενίσχυση της ετοιμότητας για την κρίση και την οικοδόμηση ισχυρότερων, πιο ανθεκτικών και πιο προσιτών συστημάτων υγείας, είναι το κλειδί”.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η πανδημία μας έχει διδάξει σκληρά μαθήματα και έχει επισημάνει τομείς όπου πρέπει η ΕΕ να αναλάβει αποφασιστική δράση και υπογράμμισε: “Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθεί με τρόπο που βλέπει το μέλλον και παρέχει σταθερά οφέλη και προστασία στους πολίτες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του