Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου

ΕΦΚΑ: Πλεόνασμα 112,33 εκατ. ευρώ στο α’ τετράμηνο

by
2 mins read

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ στο α’ τετράμηνο του έτους σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, κατεγράφη πλεόνασμα 112,33 εκατ. ευρώ έναντι προβλεπόμενου ταμειακού ελλείμματος 234 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η θετική επίδοση προέκυψε μετά και την απόδοση στους ΕΟΠΥΥ, ΕΤΕΑΕΠ, ΟΑΕΔ και ΑΓΑΚΕ, των εσόδων που εισπράχθηκαν από τον ΕΦΚΑ για λογαριασμό τους.  

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του α τετραμήνου, δεν έγινε καμία προπληρωμή εργοδοτικών εισφορών του δημοσίου προς τον Ενιαίο Φορέα.

Το δημόσιο ως εργοδότης, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, κατέβαλε στο ταμείο για τους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης, το ποσό των 84,5 εκατ. ευρώ, με τη συνολική ετήσια υποχρέωση να αντιστοιχεί σε 340 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο

Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο – Στο 2,9% στην Ελλάδα

Ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προκαταρκτικά διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη