Εκ νέου άνοδος στο Χ.Α.

4 λεπτά ανάγνωση
24 Σεπτεμβρίου 2013

Σε τρεις μόλις συνεδριάσεις και με υψηλό τις 1022 μονάδες την περασμένη Πέμπτη και μέχρι τα χαμηλά των 979 μονάδων, η διόρθωση της αγοράς ήταν μόλις της τάξης του 4 με 5%.

Στο ενδιάμεσο υπήρξαν οι Γερμανικές εκλογές και η νίκη χωρίς αυτοδυναμία της Ανγκέλα Μέρκελ, οι συστάσεις της JP Morgan και της Goldman Sachs περί επανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα των 2,8 δις. ευρώ στο οκτάμηνο και  η ομολογία της τρόικα για μικρότερους ρυθμούς ύφεσης φέτος.

Αυτά, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για διευθέτηση του ανοιχτού ζητήματος εξυπηρέτησης του Ελληνικού χρέους, καθώς όλα δείχνουν ότι τελικά η κυβέρνηση θα καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την Ευρώπη, με αποκορύφωμα την έξοδό της στις αγορές έστω και για συμβολικούς λόγους το 2014. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να επιβραβευτεί η ΔΕΗ, κάτι που ήδη γίνεται την Τρίτη στο ταμπλό για το ομολογιακό των 739 εκατ. ευρώ από το εξωτερικό και με επιτόκιο μόλις 5%.

Η ΜΕΤΟΧΗ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3%, στα 8,21 ευρώ και με υψηλό έτους στα 8,49 ευρώ. Νέα υψηλά για τον Τιτάνα, στα 18 ευρώ και κέρδη άνω του 4%, ενώ στο προσκήνιο επανέρχονται οι τράπεζες, με την Πειραιώς να σημειώνει άνοδο πάνω 3%, στο 1,28 ευρώ, η ΕΤΕ 1%, στα 3 ευρώ και η Alpha 1,25%, στα 0,568 ευρώ. Κίνηση προς τα 12 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ και στα 4,90 ευρώ για τον Μυτιληναίο, στο 1,70 και κέρδη άνω του 2% για την Ιντραλότ, στα 8,28 ευρώ και νέα υψηλά έτους για τον ΟΠΑΠ. Απώλειες 1,10% για την ΕΥΔΑΠ, με τις πληροφορίες που θέλουν να εισπράττει κουρεμένες τις οφειλές του Δημοσίου και από 1 δις. ευρώ θα εισπράξει κάτι παραπάνω από 700 εκατ. ευρώ.

ΧΣ

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το

Γιατί οι επενδυτές “φρενάρουν” στα μερίσματα: Το νέο τοπίο στα dividend stories μετά το re-rating των αγορών

Η στρατηγική των υψηλών μερισμάτων υπήρξε για δύο χρόνια μία από τις

Ιστορικό ρεκόρ: Ο χρυσός ξεπερνά τα $4.000 – Η πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ και ο ρόλος Τραμπ

Πριν από δύο χρόνια, ο χρυσός διαπραγματευόταν κάτω από τα 2.000 δολάρια