Εκλογές στην Πορτογαλία – Μεγάλο φαβορί ο Αντόνιο Κόστα

3 λεπτά ανάγνωση
6 Οκτωβρίου 2019

Ενδεχόμενη επαναφορά στην εξουσία του ινδικής καταγωγής πρώην δημάρχου της Λισαβόνας θα επιβεβαιώσει πως η χώρα του παραμένει μία από τις λίγες στην Ευρώπη όπου οι σοσιαλιστές έχουν ούριο άνεμο και όπου η άκρα δεξιά δεν έχει ενισχυθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, ο Αντόνιο Κόστα, 58 ετών, πιστώνεται με 36% έως 39% των προθέσεων ψήφου έναντι 25% έως 30% για τον κύριο αντίπαλό του, το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) του πρώην δημάρχου του Πόρτο Ρούι Ρίο.

Αν επιβεβαιωθεί, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ενίσχυε αισθητά τους σοσιαλιστές στους κόλπους του νέου κοινοβουλίου των 230 εδρών, χωρίς όμως να τους προσφέρει την απόλυτη πλειοψηφία. Κάτι τέτοιο θα υποχρέωνε τον Κόστα να αναζητήσει στηρίγματα μεταξύ των άλλων σχηματισμών της αριστεράς.

Τα εκλογικά τμήματα ανοίγουν στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) και θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) στην ηπειρωτική Πορτογαλία και μέχρι τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) στις Αζόρες. Τα αποτελέσματα των έξιτ πολ αναμένονται λίγο αργότερα.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια θα κυριαρχήσει;

Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος δημόσιας έκθεσης για να γίνει φανερό ότι η Μαρία

Από τα Ιωάννινα η εκκίνηση της «γαλάζιας μηχανής» ενόψει 2027

Σε φάση πλήρους κινητοποίησης περνά από σήμερα ο κομματικός μηχανισμός της Νέας

Μπ. Παπαδημητρίου: «Αν δεν ενωθεί η αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογική εκδρομή»

Η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου κινείται για ακόμη μία φορά στη σφαίρα