ΕΚΤ: Αμετάβλητο το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων το Φεβρουάριο

2 λεπτά ανάγνωση
31 Μαρτίου 2021

Αμετάβλητο παρέμεινε το κόστος των επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το μέσο επιτόκιο νέων επιχειρηματικών δανείων παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητο στο 1,48%. Αμετάβλητο στο 1,31% παρέμεινε και το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων σε νοικοκυριά.

Το μέσο επιτόκιο νέων προθεσμιακών καταθέσεων από επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο -0,20%, ενώ το μέσο επιτόκιο καταθέσεων όψεως παρέμεινε σταθερό στο -0,01%.

Το μέσο επιτόκιο νέων προθεσμιακών καταθέσεων από νοικοκυριά παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητο στο 0,28%, ενώ το μέσο επιτόκιο για τις καταθέσεις όψεως τους διατηρήθηκε σταθερό στο 0,01%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Jefferies: Πειραιώς, Eurobank και Εθνική στις πιο ωφελημένες της Ευρώπης

Η ένταση στη Μέση Ανατολή και οι νέες πληθωριστικές πιέσεις αλλάζουν τις

ΕΚΤ: Κρίσιμη συνεδρίαση για τα επιτόκια εν μέσω ενεργειακής αβεβαιότητας

Η επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναμένεται να συγκεντρώσει το