Έκτακτη σύσκεψη στην Καγκελαρία – σε κρίση ο συνασπισμός

3 λεπτά ανάγνωση
13 Σεπτεμβρίου 2018

Το μέλλον του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, αλλά ενδεχομένως και του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού κρίνεται κατά την έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στην Καγκελαρία μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Η Αγγελα Μέρκελ, η Αντρέα Νάλες και ο Χορστ Ζεεχόφερ θα επιχειρήσουν να υπερβούν την κρίση που ξέσπασε με αφορμή τα βίαια επεισόδια ξενοφοβικής βίας που ακολούθησαν την δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού από τρεις μετανάστες και τις δηλώσεις του κ. Μάασεν, ο οποίος αμφισβήτησε την Καγκελάριο Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες περί ανθρωποκυνηγητού ακροδεξιών εναντίον προσφύγων στην πόλη της Σαξονίας δεν ευσταθούσαν. Αμφισβήτησε μάλιστα και την αυθεντικότητα μαγνητοσκοπημένου υλικού, υποστηρίζοντας ότι δεν αφορά την ίδια περιοχή.

Κληθείς να τοποθετηθεί, ως πολιτικός του προϊστάμενος, ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αλλά ζήτησε έγγραφη αναφορά για τα γεγονότα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της