Εκτιμήσεις για ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας

2 λεπτά ανάγνωση
4 Οκτωβρίου 2013

Ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας, για πρώτη φορά φέτος στα επίπεδα πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, «βλέπει» η στατιστική υπηρεσία της χώρας Insee.

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία, έπειτα από αύξηση 0,5% που είχε σημειώσει στο δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ θα παραμείνει πιθανότατα αμετάβλητο στο τρίτο τρίμηνο και θα αυξηθεί κατά 0,4% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Για το 2013, η Insee προβλέπει ανάπτυξη 0,2%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες και οι εξαγωγές συμβάλλουν στην ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, έπειτα από δύο χρόνια στασιμότητας, και η ανάπτυξη θα τονωθεί πιθανότατα από τις επενδύσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013, αναφέρεται στις προβλέψεις της Insee.

Αν και οι εκτιμήσεις αυτές καθιστούν τη Γαλλία τη δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία μετά τη Γερμανία που επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα, αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το εντυπωσιακό χατ-τρικ του ΟΔΔΗΧ για το ελληνικό χρέος»

Στο εντυπωσιακό ποσό των 56,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι προσφορές από 430

Nammos: «Λουκέτο» στις Κάννες με χρέη εκατομμυρίων

Τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε μισθούς εργαζομένων δεν έχουν καταβληθεί, ενώ πολλοί προμηθευτές περιμένουν ακόμη

Η καταιγίδα Τραμπ ξεκινά, αλλά η Ελλάδα έχει άμυνες

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της