Ελλάδα – Ρωσία: Στα €783 εκατ. το εμπορικό έλλειμμα στο επτάμηνο

2 λεπτά ανάγνωση
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ελλειμματικό κατά 158,9 εκατ. ευρώ ήταν για τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 167,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 20,6% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 210,5 εκατ. ευρώ. Ενώ, η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 8,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 8,3% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 9 εκατ. ευρώ.

Το 7μηνο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 835,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 50,9% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2023 που ήταν 1.699,1 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε σε 51,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 12,2% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2023 που ήταν 59,2 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 783,2 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.