emvolio.gov.gr: Ενεργή από σήμερα η επιλογή εμβολίου για την τρίτη δόση

5 λεπτά ανάγνωση

Μια νέα λειτουργία ενεργοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 29/10, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Μάριος Θεμιστοκλέους, δίπλα από κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα εμφανίζεται στο εξής το είδος του εμβολίου που διενεργείται, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέγουν ποιο επιθυμούν να τους χορηγηθεί ως επαναληπτική δόση, ανεξάρτητα από το ποιο έλαβαν κατά το βασικό εμβολιασμό τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των νέων επιστημονικών στοιχείων σχετικά με το συνδυασμό διαφορετικών εμβολίων αλλά και ακολουθεί την έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για μικτό ή ετερόλογο σχήμα εμβολιασμού ή αλλιώς mix’n’match.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η ενισχυτική δόση χορηγείται αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού, σε πολίτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έλαβαν το μονοδοσικό της Johnson & Johnson οι οποίοι, λόγω της μειωμένης αποτελεσματικότητος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα – είναι της τάξης του 74%- συστήνεται να επανεμβολιάζονται δυο μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού τους.

Στην Ευρώπη για ενισχυτική δόση σε άτομα 18 και άνω ήταν εγκεκριμένο μέχρι πρότινος μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ωστόσο, προ ημερών εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ και η χορήγηση του εμβολίου της Moderna με μισή δόση. Υπενθυμίζεται ότι η δοσολογία του συγκεκριμένου εμβολίου ήταν γύρω στα 100 μικρογραμμάρια στο αρχικό σχήμα, ενώ για τον επανεμβολιασμό συστήνονται 50 μικρογραμμάρια.

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν ήδη λάβει την τρίτη δόση περισσότεροι από 300.000 πολίτες, ενώ πάνω από 35.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με Johnson & Johnson η πλατφόρμα των ραντεβού για επαναληπτική δόση αναμένεται να ανοίξει στις 5 Νοεμβρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγκούσης: Καταγγέλλει ότι κινητό πολίτη μολύνθηκε από Predator με παραποιημένο sms για το εμβόλιο

Στην καταγγελία ότι πολίτης δέχθηκε μήνυμα το οποίο περιείχε το κακόβουλο λογισμικό

Γιατί ο Ε. Αντώναρος δεν θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος ανακοινώνει σε

Α. Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «γραμμή» στον πρώτο γύρο και ψήφισαν οργανωμένα

«Υπήρχε γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου» στον πρώτο γύρο των