Εν αναμονή Fitch η αγορά ομολόγων

3 λεπτά ανάγνωση
18 Αυγούστου 2017

Το “καλό” νέο από την Fitch περιμένει η αγορά των ελληνικών ομολόγων, η οποία κάθε άλλο παρά έχει σημειώσει βελτίωση από την ημέρα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, που είχε θεωρηθεί από πολλούς ως καταλύτης για την αλλαγή του κλίματος γύρω από τους ελληνικούς τίτλους.

Μετά από τρεις περίπου εβδομάδες από την έκδοση του 5ετού ομολόγου, το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στην απόδοση των 10ετών ομολόγων, κινείται σταθερά υψηλότερα έχοντας επιστρέψει στα επίπεδα λίγο πριν το Eurogroup του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς κινείται στο 5,619% όταν στις 24 Ιουλίου, την παραμονή της εξόδου στις αγορές, βρισκόταν στο 5,261%, έχοντας έτσι σημειώνει επιδείνωση της τάξης του  7%, την στιγμή που κάποιος θα περίμενε ότι η έστω και δοκιμαστική πρόσβαση στις αγορές η οποία είχε την πλήρη στήριξη του Eurogroup, θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση την αγορά ομολόγων, στρώνοντας ένα πιο θετικό έδαφος για τη συνέχεια και για τα σχέδια της κυβέρνησης για μία δεύτερη έξοδο πριν το τέλος του έτους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από

Ελληνικά ομόλογα: Από το περιθώριο στον πυρήνα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ESM

Ο European Stability Mechanism (ESM) τοποθετεί πλέον τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στον

Ελληνικά ομόλογα: Ανθεκτική άμυνα στον παγκόσμιο «σεισμό» από την Ιαπωνία

Παρά το ισχυρό σοκ που προκάλεσε η αναταραχή στην αγορά ομολόγων της