Εν αναμονή της Fed και οι αγορές της Ασίας

Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο

Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, καθώς η διήμερη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν εκπλήξεις ως προς τις αποφάσεις της.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 18.026,48 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% στις 1.462,24 μονάδες.

Επικεφαλής της ανόδου τέθηκε ο κλάδος των τροφίμων, στον απόηχο των δημοσιευμάτων περί συγχώνευσης της Νο2 εταιρείας επεξεργασίας κρέατος στην Ιαπωνία Itoham Foods με την Yonekyu. Οι μετοχές των δύο εταιρειών ενισχύθηκαν κατά 2,4% και 9,7%, αντίστοιχα.

Facebook Comments

Εν αναμονή της Fed και οι αγορές της Ασίας

Απώλειες κατέγραψαν οι ιαπωνικές μετοχές την Τετάρτη

Απώλειες κατέγραψαν οι ιαπωνικές μετοχές την Τετάρτη, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην έκβαση της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, και συγκεκριμένα στις αποφάσεις που θα λάβει για τα επιτόκια.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,1% στις 15.888,67 μονάδες, έχοντας κινηθεί προηγουμένως σε θετικό έδαφος, ενώ απώλειες 0,5% κατέγραψε και ο ευρύτερος δείκτης Topix, κλείνοντας στις 1.304,96 μονάδες.

Ο JPX-Nikkei Index 400 υποχώρησε κατά 0,4% στις 11.822,30 μονάδες.

Η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, αναμένεται να προσφέρει ενδείξεις για το πότε θα ξεκινήσει η Fed την αύξηση των επιτοκίων της.
 

Facebook Comments