Ένας στους πέντε πολίτες κοντά στο όριο της φτώχειας στην Ιταλία

3 λεπτά ανάγνωση
26 Ιουλίου 2017

Σε ομιλία του σε ειδική επιτροπή της ιταλικής Βουλής, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat) Τζόρτζο Αλέβα, τόνισε ότι «το 19,9% των κατοίκων της Ιταλίας βρίσκεται ήδη ή κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας».

«Ο κίνδυνος αυξήθηκε, άλλα όχι θεαματικά, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Αυτό αποτελεί ένδειξη του ότι η οικονομική ύφεση δείχνει να έπληξε με ομοιόμορφο τρόπο, πλούσιους και φτωχούς πολίτες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Istat.

H Κάτω Ιταλία συνεχίζει να βρίσκεται σε πιο δεινή θέση, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι το 55,4% των κατοίκων της Σικελίας ζει σε οικογένειες που βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ στην Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, και στην Καμπανία, με μεγαλύτερη πόλη της Νάπολης, το σχετικό ποσοστό είναι και πάλι πολύ υψηλό, γύρω στο 45%. Στην βόρεια περιφέρεια Τρεντίνο Άλτο Άντιτζε, δεν ξεπερνά το 14%.

Η έρευνα του Istat βασίζεται σε επεξεργασία στοιχείων του 2015 και λαμβάνει υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, την πρόσβαση στην εργασία ατόμων 18 έως 59 ετών και την δυνατότητα απόκτησης κύριας σημασίας αγαθών και υπηρεσιών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,