«Ένεση» ρευστότητας σε δύο ρωσικές τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
26 Αυγούστου 2014

Ρευστότητα ύψους 5 δισ. ευρώ (239 δισ. ρούβλια) θα διοχετεύσει η ρωσική κυβέρνηση σε δύο από τις μεγαλύτερες, κρατικά ελεγχόμενες, τράπεζες της χώρας, οι οποίες έχουν πληγεί από τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα VTB θα λάβει τη μερίδα του λέοντος των κεφαλαίων, ύψους 214 δισ. ρουβλιών, ενώ η Rosselkhozbank θα λάβει 25 δισ. ρούβλια, σύμφωνα με διάταγμα που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Οι δύο τράπεζες έχουν πληγεί από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για τη στήριξή της στους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, ενώ έχει μειωθεί η πρόσβασή τους σε δανεισμό από τις δυτικές χρηματοπιστωτικές αγορές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα και τραπεζικές πιέσεις, αλλά θετική εβδομάδα για τον ΓΔ

Με ήπια κέρδη αλλά έντονη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Λεωφόρο Αθηνών.