Ενιαία κλίμακα φορολογίας για κάθε λογής εισόδημα εξετάζει η κυβέρνηση

3 λεπτά ανάγνωση
4 Ιανουαρίου 2016

Ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για κάθε λογής εισόδημα προαναγγέλλει ότι μελετάται για το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως είπε, κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία κλίμακα που θα ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές και θα επιβαρύνει τα υψηλότερα εισοδήματα.

Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για το χτίσιμο του αφορολόγητου με ηλεκτρονικά μέσα.

Θα λαμβάνονται υπόψη, όπως είπε, ακόμα και οι αποδείξεις των σούπερ-μάρκετ και των ΔΕΚΟ αλλά όχι των ενοικίων και των ιατρικών εξόδων. Θα εξαιρούνται όσοι είναι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι θα μελετηθεί εντός του 2016 η αλλαγή στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας, αναφέροντας ως μία από τις πιθανές λύσεις και την αύξηση στην φορολόγηση των καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας πέρα της Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι 300.000 οχήματα δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.