Ενώπιον του ανακριτή ο Αν. Μαρτίνης

3 λεπτά ανάγνωση
30 Νοεμβρίου 2016

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αφορά σε νοσήλια και εξετάσεις εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν πλήρωσαν ασθενείς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Στη λίστα των ασθενών καταγράφονται περισσότερα από 50 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς που απήγγειλε την νέα κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη, φέρεται να επικέντρωσε την έρευνά του μόνο στις περιπτώσεις που είχαν κατώτερο πλαφόν τις 3.000 ευρώ, καθώς είναι χιλιάδες εκείνες των ασθενών που εμφανίζονται να εξετάστηκαν ή να νοσηλεύτηκαν, χωρίς να πληρώσουν το σύνολο του τιμήματος που τους αντιστοιχούσε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενή που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδ. Γεωργιάδης: «Στο 4,07 με άριστα το 5 η αξιολόγηση πολιτών που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ»

Στο 4,07 με άριστα το 5 βρίσκεται ο γενικός μέσος όρος ικανοποίησης

Μέχρι σήμερα 141.000 ασθενείς έχουν παραλάβει τα φάρμακά τους κατ΄ οίκον

Η νέα δωρεάν υπηρεσία «Κατ’ Οίκον» αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από

Ν. Καρβέλας: «Στη Βουλή οι μισοί είναι καθυστερημένοι και οι άλλοι μισοί εγκληματίες»

Ο Νίκος Καρβέλας τοποθετείται για τα μέλη που απαρτίζουν το ελληνικό Κοινοβούλιο.