Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι

2 λεπτά ανάγνωση
14 Μαρτίου 2022

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε σήμερα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών. Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού.

Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Μέση Ανατολή: Διπλωματικός «πυρετός» Μητσοτάκη – Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων

Η Αθήνα εντείνει τη διπλωματική της κινητικότητα.

Η γεωπολιτική ένταση αναδιαμορφώνει τις πολιτικές προτεραιότητες

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Ισραήλ και