Επίθεση Άγκυρας κατά Αλέξη Τσίπρα

3 λεπτά ανάγνωση
14 Ιουλίου 2017

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «απρεπή» όσα ανέφερε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά «επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο σχολιάζει: «τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν τιμούν ούτε την προσωπικότητα του κ. Τσίπρα, ούτε το αξίωμα που κατέχει» και προσθέτει πως η Αγκυρα αναμένει μια πιο υπεύθυνη στάση από τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Αγκυρα, με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ, λεγοντας χαρακτηριστικά πως «ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει» ενώ έκανε έκκληση για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Η αντίδραση της τουρκικού υπουργείου έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα  με τη γείτονα, η οποία σε μια προσπάθεια να δηλώσει παρούσα στην περιοχή που γίνονται οι γεωτρήσεις έστειλε ξανά στο σημείο το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι στο Αιγαίο αλλάζει

Η συζήτηση για την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας στο Αιγαίο επανέρχεται δυναμικά

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Τουρκία – Στο 31,5%

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία κατέγραψε νέα επιτάχυνση τον Φεβρουάριο, εντείνοντας την πίεση

Ντ. Τραμπ: «Δεν έχουμε καν αρχίσει να τους χτυπάμε σκληρά. Το μεγάλο κύμα δεν έχει καν συμβεί»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν αποκλείει αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν,