Ερντογάν: «Δεν δεχόμαστε εγκλωβισμό στις τουρκικές ακτές»

2 λεπτά ανάγνωση
10 Αυγούστου 2020

Kαμία χώρα δεν θα υπέκυπτε σε «γελοίες και αβάσιμες» αξιώσεις δήλωσε -αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο- ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Για το Oruc Reis σημείωσε ότι βρίσκεται στην περιοχή όπου θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις από τις 8 το βράδυ της Κυριακής και ξεκίνησε να επιχειρεί στις 8 το πρωί της Δευτέρας.

Με κανέναν τρόπο δεν θα συναινέσει η Τουρκία σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που επιδιώκει να εγκλωβίσει τη χώρα στις ακτές της, αγνοώντας τα τεράστια σε έκταση τουρκικά εδάφη, τόνισε ο Ερντογάν.

Υποστήριξε εξάλλου ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω διαλόγου σε δίκαιη βάση. Κάλεσε δε τις χώρες της Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση «μιας αποδεκτής φόρμουλας που προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης

«Κι όμως, χωρίς διάλογο, δεν υπάρχει λύση»

Στην Ελλάδα, όπου η πολιτική κουλτούρα συχνά κινείται ανάμεσα στην υπερηφάνεια και

Επανεκκίνηση ελπίδας ή γεωπολιτική ψευδαίσθηση; Η νέα εποχή Ερχιουρμάν στα κατεχόμενα

Η σαρωτική νίκη του Τουφάν Ερχιουρμάν στις εκλογές της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας