Ερντογάν: Να βάλουμε τέλος στο μονοπώλιο του δολαρίου

2 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2018

Την πρόθεση της Τουρκίας να σταματήσει να χρησιμοποιεί το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές της με τη Ρωσία γνωστοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συμπεριφέρονται σαν «άγριος λύκος».

Ο τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν, δήλωσε πως η Αγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε οι δύο χώρες να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, ως αντίδραση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ουάσινγκτον.

«Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα βγούμε νικητές» δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιχνίδι στο Αιγαίο αλλάζει

Η συζήτηση για την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας στο Αιγαίο επανέρχεται δυναμικά

Χρυσός: Πτώση έως 3% υπό την πίεση ισχυρού δολαρίου και υψηλών επιτοκίων

Πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές πολύτιμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό