Έσπασε το πτωτικό του σερί το ΧΑ

5 λεπτά ανάγνωση
26 Αυγούστου 2020

Ανέκαμψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 2,62%.

Η ανάκαμψη των τιμών των μετοχών δεν συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου ο οποίος παρέμεινε για μία ακόμη συνεδρίαση σε χαμηλά επίπεδα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή, της ΔΕΗ, της Alpha Bank, της ΕΥΔΑΠ, της Εθνικής και της Μυτιληναίος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 635,84 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,03%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 627,03 μονάδες (-0,37%) και υψηλότερη τιμή στις 638,02 μονάδες (+1,38%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,28 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.267.248 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,31%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+4,42%), της ΔΕΗ (+2,83%), της Alpha Bank(+2,53%), της ΕΥΔΑΠ (+2,29%), της Εθνικής (+2,25%) και της Μυτιληναίος (+2,25%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Fourlis (-0,73%), της Πειραιώς (-0,66%), της Jumbo (-0,54%) και της ΑΔΜΗΕ (-0,45%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,58%) και των Τραπεζών (+1,40%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-2,71%) και του Εμπορίου (-0,53%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 2.946.447 και 2.635.354 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 6,194 εκατ. ευρώ και η Jumbo με 3,561 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 61 μετοχές, 32 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.

JP Morgan: Στήριξη στις ελληνικές μετοχές, σκεπτικισμός για την αναβάθμιση

Overweight στις ελληνικές μετοχές παραμένει η JP Morgan.