Έτοιμος να συναντήσει τον Τράμπ δηλώνει ο Πούτιν

3 λεπτά ανάγνωση
13 Δεκεμβρίου 2016

Έτοιμος να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχουν προβλήματα από την πλευρά μας», δήλωσε ο κ. Πούτιν σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση των σχολίων του που δημοσιεύτηκε από το Κρεμλίνο.

Ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι ο κ. Τραμπ έχει «καλέσει δημοσίως για την ομαλοποίηση» των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο υποστηρίζει πλήρως πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε μία έμμεση αιχμή προς την κυβέρνηση Ομπάμα, ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι η βελτίωση των διμερών σχέσεων δεν θα είναι εύκολη, με δεδομένη την «υποβάθμιση» που έχει υποστεί η συνεργασία Μόσχας – Ουάσιγκτον. «Είμαστε όμως έτοιμοι να κάνουμε το δικό μας κομμάτι», προσέθεσε.

Τα σχόλια Πούτιν έρχονται υπό τη σκιά πληροφοριών ότι ορισμένες μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν των ΗΠΑ ότι η Μόσχα επηρέασε τους αμερικανούς πολίτες υπέρ του κ. Τραμπ με σειρά κυβερνο-επιθέσεων και διαρροών που έγιναν πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Τραμπ έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις εν λόγω εικασίες.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν δεν αποτελεί

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τα αγκάθια και η ατζέντα

Σε φάση οριστικοποίησης μπαίνει σήμερα η προετοιμασία της ελληνικής αποστολής που θα

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα