Έτοιμος ο Αναστασιάδης να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

3 λεπτά ανάγνωση
24 Νοεμβρίου 2016

Εάν η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά επιδείξουν ουσιαστική βούληση για πρόοδο ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι το μήνυμα που απέστειλε λίγα 24ωρα μετά το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις στην Ελβετία.

Υπερασπίστηκε τη διαπραγματευτική τακτική που ακολουθήθηκε από την Λευκωσία και επέρριψε ευθύνες για το «ναυάγιο» στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Κάλεσε τέλος την Τουρκία να μετακινηθεί από υφιστάμενες θέσεις της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για λύση.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, εμφανίστηκε να λαμβάνει αποστάσεις από τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αναφέροντας πως ο ίδιος συνομιλεί με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή ομιλία του, και με αφορμή δημοσιεύματα για το ρόλο του στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε πως δέχεται προσωπική επίθεση από σκοτεινούς κύκλους εντός και εκτός Ελλάδος.

Πρόσθεσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ιδιαίτερα αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί για τον κυπριακό λαό και όχι για γεωπολιτικά συμφέροντα τρίτων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης

Η Eurobank επιβραβεύει τους πελάτες της και στην Κύπρο

Η Eurobank είναι ο πρώτος ελληνικός τραπεζικός όμιλος που επεκτείνει το πρόγραμμα

Eurobank: Από την Κύπρο περαιτέρω επέκταση στη διεθνή σκηνή

Η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία και στις προοπτικές της αποτέλεσε τον καθοριστικό