Eurobank: Αύξηση των οργανικών κερδών στο β΄3μηνο

4 λεπτά ανάγνωση
28 Σεπτεμβρίου 2015

Αύξηση των οργανικών κερδών προ προβλέψεων (εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών και λοιπών εσόδων) κατά 1,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έναντι του πρώτου τριμήνου, στα 204 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Eurobank.

Οι λειτουργικές δαπάνες της τράπεζας μειώθηκαν κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, ενώ τα νέα δάνεια σε καθυστέρηση μειώθηκαν σημαντικά σε 119 εκατ. ευρώ από 391 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2015.

Όσον αφορά στις καταθέσεις, αυτές μειώθηκαν κατά 3,9 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο στα 31,0 δισ. ευρώ, καταγράφοντας σταθεροποίηση μετά τον Ιούνιο.

Από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η τράπεζα προκύπτει επίσης ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 1,4% στα 378 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης μείωσης του κόστους καταθέσεων στην Ελλάδα και της αύξησης του περιθωρίου χορηγήσεων έναντι του πρώτου τριμήνου του 2015.

Το κόστος των προθεσμιακών καταθέσεων στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά μετά το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2015.

Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες αυξήθηκαν κατά 10,8% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο 2015. Στο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 5,4% σε 72 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου όμως του κόστους εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, τα έσοδα προμηθειών παρέμειναν σταθερά σε 88 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έξοδα μειώθηκαν κατά 0,5% έναντι του πρώτου τριμήνου και διαμορφώθηκαν σε 247 εκατ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

BNP Paribas: Άλμα 28% στα καθαρά κέρδη με €2,97 δισ. στο τρίμηνο

Η BNP Paribas κατέγραψε ισχυρή άνοδο κερδοφορίας, ανακοινώνοντας αύξηση 28% στα καθαρά

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.