Eurobank: Όχι στα νέα μέτρα για να βγει ο προϋπολογισμός του 2014

3 λεπτά ανάγνωση
9 Οκτωβρίου 2013

Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση και η επιτυχία του νέου προϋπολογισμού θα εξαρτηθούν από την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και την απουσία νέων περιοριστικών μέτρων, τονίζουν οι αναλυτές της Eurobank στο σχόλιο τους για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι για να υλοποιηθούν οι προβλέψεις που υπάρχουν στο προσχέδιο θα πρέπει να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα φέτος στον προϋπολογισμό, με δεδομένη την αβεβαιότητα που υπάρχει στο μέτωπο των εσόδων.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα για το 2014 και προσθέτουν είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα, καθώς και η εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τέλος, τονίζουν ότι χρειάζεται μία γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του δημοσίου χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού για το β΄εξάμηνο του 2013.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Η αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό στήριξε τα τουριστικά έσοδα

Η αύξηση αφίξεων, υψηλότερη δαπάνη ανά ταξιδιώτη και μεγαλύτερη σεζόν στήριξαν τις

Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies βλέπουν ράλι έως 36% στις ελληνικές τράπεζες

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στέλνουν οι Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies για τις

Eurobank: Ενισχυμένο payout και κεφαλαιακή ευελιξία: Στα €2,6 δισ. οι διανομές την τριετία 2026–2028

Η Eurobank μπαίνει στην περίοδο 2026–2028 με ισχυρά κεφάλαια, αυξημένα κέρδη και