Ευάγγελος Μυτιληναίος στο CNBC: Στρατηγική ανάπτυξη και γεωπολιτικές προκλήσεις

4 λεπτά ανάγνωση
29 Απριλίου 2025

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της METLEN, ήταν καλεσμένος στο CNBC και την εκπομπή “Europe Early Edition”, που παρουσιάζει η Silvia Amaro, όπου παρουσίασε τις βασικές προοπτικές της εταιρείας, εστιάζοντας σε τρία στρατηγικά μέτωπα: την ανάπτυξη στον κλάδο της άμυνας, τη διαδικασία εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην αλυσίδα εφοδιασμού κρίσιμων μετάλλων.

Αναφορικά με την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε: Βρισκόμαστε στον χώρο της άμυνας εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, με ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογικά εγκαταστάσεις στην Ελλάδα που προμηθεύουν μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.” Ανέφερε επίσης ότι η METLEN προχωρά στην κατασκευή τριών νέων εργοστασίων γύρω από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας ένα αμυντικό hub για να στηρίξει τις ευρωπαϊκές προσπάθειες ReArm. Όπως σημείωσε, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει ένα αρχικό πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ, με δυνατότητα αύξησης στα 150 δισ. ευρώ, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί η ακριβής κατανομή των κονδυλίων.

Σχετικά με την εισαγωγή της METLEN στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τόνισε: “Οι διαδικασίες προχωρούν ταχύτερα από το αναμενόμενο και, αν οι διεθνείς αγορές παραμείνουν σταθερές, στοχεύουμε στο γ’ τρίμηνο του 2025 για την εισαγωγή.”

Τέλος, αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις, ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε: Βλέπουμε αυξανόμενη απόκλιση μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, κυρίως στην πολιτική έναντι της Ουκρανίας. Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Δυτικός κόσμος εμφανίζεται διχασμένος.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2025 το ρεύμα στην Ελλάδα ήταν 21% φθηνότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Αύξηση 6,9% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Δεκέμβριο

Αύξηση 6,9% σημείωσε ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με

Ασία: Ανάμικτα πρόσημα με φόντο ΑΙ και γεωπολιτικές ανησυχίες