Ευρωζώνη: Εποχή αστείρευτης ρευστότητας και αρνητικών επιτοκίων

4 λεπτά ανάγνωση
6 Ιουνίου 2014

Χθες, η ΕΚΤ αποφάσισε ένα πακέτο περικοπής επιτοκίων και ένα ένα πακέτο διαφορετικών προγραμμάτων παροχής ρευστότητας. Από σήμερα, οι επενδυτές καλούνται να αποτιμήσουν ταχύτατα τις νέες αυτές εξλίξεις και να διαμορφώσουν κατάλληλα το νέο επενδυτικό τους πλάνο. Σήμερα υπάρχει μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση αυτή των νέων θέσεων εργασίας (NFPs) στην Αμερική.

  • Ο DAX πέρασε πάνω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.
  • Ο S&P 500 σημείωσε ένα ακόμα ιστορικό υψηλό πάνω από τις 1.940 μονάδες ενώ ο Dow Jones κινείται προς τις 17.000 μονάδες.
  • Η ισοτιμία EUR/USD αντέδρασε ανοδικά από τα 1,3502 και έκλεισε πάνω από τα 1,3650.
  • Ο χρυσός δείχνει να έχει δει τα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,3597 Υψηλό: 1,3669 Χαμηλό: 1,3502 Κλείσιμο: 1,3659

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια εξαιρετικά έντονη συνεδρίαση με το εύρος διακύμανσης να ξεπερνά τα 150 pips. Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις με την ισοτιμία να διασπά τη στήριξη στα 1,3585 και να φτάνει μέχρι και τα 1,3502. Σε εκείνα τα επίπεδα, οι αγοραστές έκαναν δυναμική επανεμφάνιση με αποτέλεσμα η ισοτιμία να κλείσει πάνω από τα 1,3650 και με την τεχνική εικόνα να υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Το χθεσινό κλείσιμο δε χωράει αμφιβολία ότι είναι θετικό βραχυπρόθεσμα και θα μπορούσαμε να δούμε συνέχεια της ανόδου μέχρι τα 1,3740.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,3620                 1,3680
1,3600                 1,3700
1,3585                 1,3725
1,3550                 1,3740

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμποριο και εξαγωγες Ελλαδας

BoE: «Παγώνει» τα επιτόκια στο 3,75% – Ο πόλεμος φέρνει νέο πληθωριστικό σοκ

Η BoE διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 3,75%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις

SNB: Κρατά στο 0% τα επιτόκια – Έτοιμη για παρέμβαση λόγω «ράλι» του ελβετικού φράγκου

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Σταθερά τα επιτόκια στο 0,75%

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) επέλεξε να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της