Ευρωζώνη: Ετήσια πτώση 2,8% στις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο, στο -7% η Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2016

Άνοδο 0,1% σημείωσαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τον Ιούνιο οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 0,8% και στις δύο περιοχές. Σε ετήσια βάση οι τιμές σημείωσαν υποχώρησαν κατά 2,8% στην Ευρωζώνη και κατά 2,5% στην Ε.Ε.

Σε μηνιαία βάση οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν σε Κύπρο (+2,2%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+0,6%), το Λουξεμβούργο (+0,4%) και το Βέλγιο (+0,3%) και οι μεγαλύτερες μειώσεις σε Εσθονία (-2,3%), Δανία (-1,3%), Ολλανδία (-1,1%) και Ελλάδα (-1,0%).

Η χώρα μας καταγράφει τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση (-7,0%) και ακολουθούν Ολλανδία (-6,4%), Κροατία (-5,0%) και Σλοβακία (-4,7%). Αυξήσεις καταγράφηκαν μόνο σε Μάλτα (+0,9%), Δανία (+0,4%) και Σουηδία (+0,1%).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικά δάνεια: Σε χαμηλό 9ετίας τα επιτόκια στην Ελλάδα – Στην πεντάδα της ευρωζώνης

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα, τα οποία τον

Επιτόκια: Πόσο πιθανή είναι νέα αύξηση – Τί δείχνουν οι αγορές για ΕΚΤ και Fed

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκεται ξανά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Στο 3,3% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Ο πληθωρισμός,  κατέγραψε νέα άνοδο στην Ελλάδα τον Μάρτιο, ενώ ενισχύθηκε αισθητά