Φ. Κουβέλης: «Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου – απλά συνεργάζομαι»

6 λεπτά ανάγνωση
10 Μαρτίου 2018

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου, αναφέρομαι στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δριμεία κριτική που δέχθηκε από την «αντιπολίτευση, πρώην συνοδοιπόρους και συντρόφους» που είπαν ότι «δεν δεχτήκατε να γίνετε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τώρα καταλήξατε υπουργός του κ. Καμμένου».

«Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας. Ούτε της δικής μου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Καμμένου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Οσο για την άρνησή του να συμβάλλει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «επρόκειτο για μια βαθύτατα πολιτική επιλογή που υπερψήφισε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με τεράστια πλειοψηφία, ώστε να μη συμπράξουμε στην εκλογή Προέδρου».

Ερωτηθείς να σχολιάσει πως εκτιμά ότι θα εξελιχθεί η υπόθεση με τους δύο Ελληνες στρατιρωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, τόνισε ότι «μέχρι στιγμής το αποδιδόμενο ποινικό αδίκημα είναι η παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή. Οι συνθήκες όμως κάτω υπό τις οποίες συνέβη αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να εισέλθουν και μάλιστα παρανόμως με στολή, εξάρτυση και εξοπλισμό. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν του δύο στρατιωτικούς να μη μπορούν να βρουν τη σωστή πορεία και να χαθούν μέσα στον χιονιά και στη χαμηλή νέφωση».

«Είναι ένα γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ, δηλαδή στις διπλωματικές και άλλες ενέργειες που γίνονται» είπε.

Εκτίμησε, δε, ότι η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα, «είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Λατινοπούλου: «Με μπερδεύετε με τον Λοβέρδο μάλλον, είναι δυνατόν να συνεργαστώ με τον Κ. Μητσοτάκη;»

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου σχολίασε με καυστικό τρόπο τα σενάρια που τη θέλουν

Στ. Κασσελάκης: «Το να συνεργαστείς με τον βάλτο σε κάνει και εσένα βάλτο»

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή και μίλησε για την υπόθεση

Στο τέλος-τέλος, δεν τους έχει και καμιά υποχρέωση, σωστά;

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δούμε πολιτική συμμαχία μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου