Fitch: Δεν “βλέπει” ομαλό Brexit

2 λεπτά ανάγνωση
27 Οκτωβρίου 2018

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως δεν θεωρεί πλέον ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια ομαλή μετάβαση και πρόσθεσε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεού της.

«Κατά την άποψη του Fitch, η ενίσχυση των πολιτικών διαιρέσεων μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο … έχει αυξήσει την πιθανότητα ενός αποδιοργανωτικού Brexit χωρίς συμφωνία.

«Μια τέτοια έκβαση θα προκαλούσε σημαντική αναστάτωση στα τελωνεία, το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα και οδήγησε τον Fitch να εγκαταλείψει την υπόθεση στην οποία βάσιζε προηγουμένως τις αξιολογήσεις του».

Προηγούμενως ο Fitch θεωρούσε πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο με μια μεταβατική συμφωνία και με το περίγραμμα μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Στο έλεος των ανατιμήσεων και του Φάρατζ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με το

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Fitch: Βραχύβια η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Ισχυρές άμυνες για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες

Η Fitch εκτιμά ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα είναι βραχύβια.